Hem > Guider > Problemguiden
Problemguiden

Problemguiden

Ibland händer det att en produkt inte surrar igång när man vill använda den. I de flesta fallen är det inte fel på den utan du kan själv fixa problemet enkelt. Här nedan får du lite tips om vad du själv kan göra innan du lämnar in en reklamation. Naturligtvis ersätter vi dig med en ny produkt om produkten går sönder inom garantitiden.

Visar det sig att felet orsakats av oaktsamhet eller handhavandefel från din sida så ersätter vi inte produkten. Var därför mycket noga med att kontrollera att fel verkligen föreligger och att du inte har brukat den på ett felaktigt sätt.

Ungefär hälften av alla reklamationer vi får in är i själva verket inte trasiga, det rör sig oftast om felmonterade batterier eller batterier som helt enkelt är slut.

Kolla batterierna

Friska batterier är en förutsättning för att en vibrator skall fungera perfekt. Har du problem med en produkt så börja alltid med att kolla om den funkar bättre med nya batterier. Kolla även så att du har satt i dem på ett korrekt sätt. Är du osäker på hur dem skall sitta kan du alltid ringa eller maila oss så kan vi vägleda dig.

Vi rekommenderar alltid att du använder alkaliska batterier av hög kvalitet eftersom risken för att de oxiderar och skadar din produkt är obefintlig. Ta också gärna ur batterierna ut produkten efter att du använt den. Det sparar livslängden på både produkten och batterierna avsevärt.

Tänk också på att batterier som medföljer en produkt i förpackningen ofta är av sämre kvalitet samt har reducerad effekt.

Leksaker med skruvlock

Stavar med skruvlock eller bajonettfattning är mycket vanliga och i de flesta fallen skall det vara 2 batterier i dem. Oftast skall ett batteri vara med plus nedåt och ett batteri med minuspolen nedåt.

När du har skruvat av locket finns det oftast en liten markering vilket batteri som skall vara upp och vilket som skall vara ner. Var även aktsam när du skruvar av locket så att du inte bara håller i reglage-vredet. Då kan axeln som styr vibrationerna gå av. De vanligaste batterierna till dessa stavar är LR3 och LR6. (Oftast samma som till TV'ns fjärrkontroll).

Vattentäta Leksaker

En "Waterproof" leksak är inte alltid vattentät utan snarare vattenskyddad. Det innebär att den tål tvättas under rinnande vatten och att vara med i duschen en kortis. Skall du ha den i badet så kolla noga att den verkligen är 100% vattentät innan.

Alla vattentåliga leksaker som drivs av batterier har en liten gummiring precis under locket som gör att vatten inte kan tränga in. Detta innebär att du måste alltid skruva åt locket ordentligt innan du kan använda den under/i vatten.

Stavar som säljs med batterier förladdade innehåller oftast en skyddslapp som måste tas bort för att den skall fungera. Kontrollera alltid att lappen är borta och att locket är ordentligt åtdraget innan du lämnar in en reklamation.

Multifunktionsprodukter

Stavar med multifunktion och s.k. Rabbitstavar som inte är uppladdningsbara är mycket batterikrävande, och i de flesta fallen när de inte fungerar korrekt så beror det på att batterierna är på väg att ta slut. Prova med att sätt i nya batterier innan du reklamerar den.

De flesta multistavar drivs av 3 eller 4 batterier och oftast sätts de in i en liten kassett som ligger innanför batteriluckan. Det är mycket viktigt att de sätts i enligt markeringarna på kassetten för att den skall fungera tillförlitligt.

En multistav drar avsevärt mycket mer batteri om alla funktionerna används samtidigt. Använd gärna laddningsbara batterier till din multistav så skonar du både miljö och din plånbok.
Har du problem och har prövat tipsen ovan utan framgång är du självklart välkommen att kontakta oss, så ser vi till att du får produkten utbytt. Välkommen med din reklamation.
LASTBRYGGAN ERBJUDER DIG
leverans
FRI FRAKT 1000:-
1-2 dagars leverans
diskret
100% DISKRET
Avsändare: M.Karlsson
mångfald
5000+ OLIKA
Leksaker & Filmer
klarnaaaa certifieradtrygg ehandel postnordswish
KONTAKT
Lastbryggan AB
Org nr 556654-1958
Box 355
532 24 Skara
info@lastbryggan.se 0511-189 00 (08-14)
Fakturafrågor Klarna
08-120 120 10
facebook instagram youtube