Hem > Om Lastbryggan
Om Lastbryggan

Om Lastbryggan

Under våren 1992 flyttade familjen Karlsson tillbaka till barndomsstaden Skara och här börjar Lastbryggans historia…

I Augusti -92 hittade Mats en ledig lokal där han började sälja begagnade CD-skivor och TV-spel på kvällarna efter jobbet. Då hette företaget "Second Hand video & tv-spel". Eftersom Skara är en liten stad och entrén till butiken låg på en lastbrygga så blev det i folkmun "Vi går till lastbryggan", därav det aningen udda namnet Lastbryggan.

Mats som grundade Lastbryggan jobbade extra i en erotikbutik i Göteborg under några år och lärde känna lite folk i branschen, så han bestämde sig för att börja sälja lite sexleksaker och porrfilm också. Ett val han aldrig ångrade efter det.

Försäljningen gick bra och under våren 1994 fick han den tokiga idén att börja sälja på Internet. Sagt och gjort så skapades den första webbshopen på nätet i April/Maj 1994, då under adressen come.to/lastbryggan.

Redan efter något år var försäljningen bättre på internet än i den fysiska butiken. Mats tog då beslutet att säga upp lokalen och låta Lastbryggans nya lager husera i familjens klädkammare.

1998 registrerades hemsidan Lastbryggan.com och 1999 slutade Mats sitt heltidsjobb för att satsa 100% på Lastbryggan. I samband med detta så flyttades lagret till en ”riktig” lokal där de huserade fram till hösten 2009. Sedan Oktober 2009 finns vi i våra nuvarande fina lokaler, som efter bara några år p.g.a. platsbrist fick byggas ut till dubbla storleken.

Butiken ägs och drivs av företaget Lastbryggan AB som har organisationsnummer 556654-1958. Lastbryggan är sedan 2008 ett registrerat varumärke hos Patent och Registreringsverket.

Mats gick efter två års sjukdom tyvärr bort under slutet av 2019. I samband med att Joakim började jobba heltid 2013, drog sig Mats tillbaka lite från att jobba 12 timmar om dagen - vilket gjorde att han och Anette hann med att resa och uppleva nya platser ett par gånger om året, samt tillbringa de sista sex vinterhalvåren tillsammans i favoritdestinationen Thailand.

Mats var en väldigt snäll och omtänksam person som ville alla väl. Vi avslutar texten med ett stycke som Mats själv skrev, där texten lyser igenom med hans humor och härliga personlighet.

-”Det skvallras också om att jag gillar blonda porrstjärnor men skall sanningen fram så gillar jag ingen mer än min älskade fru. Men som min far sa en gång i tiden; Man är inte blind för att man är gift...”

Väl mött på Lastbryggan // Familjen Karlsson

Vi som jobbar på Lastbryggan:

Bild på Anette

Anette

Anette som är en go och glad göteborgare i grunden är ordningsmänniskan på lagret, och utan henne hade det kanske sett ut som kriget på lagret. Hon håller ordning på det mesta och ser alltid till att plocklagret är välfyllt.

Hon är också en fena på att packa paketen i blixtens hastighet och ofta hinner man inte plocka fram en order innan hon står och stampar och väntar på fler varor att packa.

Hon är extremt morgontrött och tar gärna lite sovmorgon när tillfälle ges - efter ett par koppar kaffe är hon dock redo och alert för arbetsdagen!

Anette har som Mats fru varit med och hållit ordning på allt från adressetiketter till att det finns rena kaffekoppar ända sedan Lastis början.
Bild på Joakim

Joakim

Joakim, eller Jocke som han kallas är sonen i familjen och han började jobba heltid hos oss i januari 2013. Något år senare och många tusen packade ordrar senare började han följa med Mats på mässor och lära känna alla våra leverantörer.

Vid varje mässa handlades det mycket nyheter av både honom och Mats, för att efter hemkomst sedan tävla om vem som lyckats köpa in nästa bästsäljare.

I dagsläget sköter Joakim inköp av alla produkter, men skriver också alla produkttexter du kan läsa här på hemsidan. Hittar du några fel i texterna så vet du vem det är du ska skälla på...

När han inte är här och jobbar så tillbringas när tillfälle ges massa tid bakom styret på hans motorcykel. Trots ett bara 2 år gammalt MC-kort har han ändå hunnit med ett tiotal olika motorcyklar till dags datum.

För tillfället kör han en Kawasaki Z900, om det inte blir alldeles för varmt ute, då körs istället en 180cc 2-taktare i shorts och t-shirt.
Bild på Lenny

Lenny

Lenny är från början våran extrakille som har varit här och jobbat från och till ända sedan 2006. I kombination med helgskift som lastbilsmekaniker på Kinnarps AB har det ju funnits hela fem vardagar över till annat jobb! En kombination av att Mats och Anette älskade långa vintersemestrar samt Lennys rastlöshet gjorde det perfekt för både honom och oss att han var extrapersonal här på Lastbryggan.

Extrajobbet flöt på i över tio år, och gav lagom extrapengar inför semestern och roliga hobbys. 2018, när Lenny och hans fru fick sitt första barn blev helt plötsligt helgerna med familjen mer värda än lediga veckodagar.

Som en blixt från klar himmel under hösten 2019 på Kinnarps, när Lenny som bäst stod och skulle byta torkaranläggning på en lastbil fick han känslan att nu är det dags! Om han skulle byta någon annanstans måndag till fredag så var det på Lastbryggan, där han nästan alltid känt sig som en del av familjen. Sagt och gjort så ringde han upp Mats och två dagar senare skakade dem hand.

I dagsläget tar Lenny främst hand om att lägga in alla nyheter som köps hem, men han sköter också alla kundtjänstärenden och mail från er kunder.

Även om fritiden är mindre nu än när han jobbade helg, så finns det ändå tid för styrketräning 5-6 dagar i veckan – och tur är väl det eftersom han samtidigt älskar att äta god mat! En riktigt stor och saftig hamburgare gjord på högrev är det verkliga förstahandsvalet.

Lenny är också intresserad av att köra motorcyklar och titta på MotoGP, ett intresse han även lyckats lura med Joakim i nu sedan några år tillbaka…

Han kör en Honda CB1000R, och tackar sällan nej när Jocke vill få med honom ut och köra en sväng under arbetstid 😊.

Man kan ju inte alltid jobba, träna eller leka med motorcyklar... Som tur är så har han även sin älskade och förstående fru Josefine och deras gemensamma son där hemma i huset.
Så fort det blir lite ledig älskar hela familjen sol, värme och gärna flera solsemestrar per år tillsammans!
Bild på Johanna

Johanna

Johanna är dotter till Anette och Mats. Hon sommarjobbade här på lagret under åren 2005-2010, vilket gav grunden till att hon idag nästan skulle kunna sköta packning och framplockning med förbundna ögon.

I samband med att Mats var sjuk under 2018 och sjukhusbesöken avlöste varandra, sa Johanna upp sig från sitt tidigare jobb inom vården, och började jobba här på Lastis istället.

Utöver halvtidstjänsten här så driver hon även ett eget företag inom åkeribranschen där hon egentligen sköter allt utom att ratta själva lastbilarna.

På fritid gillar hon precis som övriga "ungdomar" här på företaget motorfordon, det är dock inte motorcyklar som gäller här, utan folkrace och krockar - å allra helt bakom ratten på en Volvo!
Vi hade den stora förmånen att få vara med i tv-programmet Fråga Olle under vintern 2011. Passa på att ta en rundtur på lagret i filmen så kan du se hur det ser ut.

LASTBRYGGAN ERBJUDER DIG
leverans
FRI FRAKT 1000:-
1-2 dagars leverans
diskret
100% DISKRET
Avsändare: M.Karlsson
mångfald
5000+ OLIKA
Leksaker & Filmer
klarnaaaa certifieradtrygg ehandel postnordswish
KONTAKT
Lastbryggan AB
Org nr 556654-1958
Box 355
532 24 Skara
info@lastbryggan.se 0511-189 00 (08-14)
Fakturafrågor Klarna
08-120 120 10
facebook instagram youtube