Hem > Guider > Skötselguide
Skötselguide

Skötselguide

En noggrann rengöring av dina leksaker är lika viktigt som den dagliga intimhygienen! Här beskriver vi på ett kortfattat och enkelt sätt hur du gör rent och förvarar dina leksaker. Följ dessa enkla steg och livslängden på dina favoritleksaker fördubblas.

Använd inte parfymerad tvål

Steg ett är att tvätta av använda leksaker i ljummet vatten. Spola gärna av leksaken under rinnande vatten under någon minut. Tänk på att alla leksaker inte är lika vattentåliga. Håll för batteripack och reglage om du är osäker.

Undvik att göra rent dina mjuka leksaker med tvål då den kan bilda små mikrosprickor i materialet som sedan blir en bakteriehärd. Vill du ändå använda tvål så välj en mild oparfymerad tvål. En parfymerad tvål kan i värsta fall lösa upp ytan på din leksak. Har du otur kommer din leksak förbli kladdig för resten av dess livslängd.

Hårda sexleksaker av t.ex hårdplast kan tvättas med tvål utan risk.

Desinficera dina leksaker

Steg två i rengöringsprocessen är att desinficera dina leksaker, använd en tänk produkt för detta ändamål. Invit Hygiene och Toy & Body Cleaner är två bra exempel på produkter som är speciellt framtagna för rengöring av sexleksaker.

Rengöringsmedel med alkohol i tar bort mer än 99% av alla bakterier och lämpar sig även utmärkt till all typ av desinficering. Alkoholen i Invit Hygiene gör att överskottet dunstar och leksaken självtorkar inom några sekunder. Undvik att torka leksaken torr utan låt den självtorka. Då slipper du ludd från handduken och pappersrester.

Eftervårda dina leksaker

Mjuka leksaker liksom din egen hud mår bra av att smörjas in efter duschen. När din leksak är rengjord och har torkat rekommenderar vi att du tar en klick glidmedel (utan smak) och smörjer in den, du undviker då att den torkar ut.

Var noga med att tvätta dina egna händer innan du smörjer in din leksak. Detta för att förhindra att du återför eventuella bakterier på leksaken. Nu när leksaken är nybadad, mjuk och skön är det dags för vila. Förvara inte dina leksaker ihop utan ha dem i en plast eller tygpåse separat.

Leksaker innehåller ämnen som kan reagera med ämnen i andra leksaker och därigenom skada produkterna. I bästa fall bara en liten missfärgning, i värsta fall kan de "smälta" ihop och skadas.

Vissa material gillar att pudras

Sexleksaker som är tillverkade av Cyberskin, Fanta Flesh och Loveclone mår bra om du efter tvätt låter dem lufttorka för att sedan talka in dem med talk eller puder. De flesta leksaker som har ett hudliknande och väldigt realistiskt material, t.ex. Fleshlight, Real Feel och de flesta lösvaginor kan upplevas som kladdiga även om de är helt torra. Ett tunt lager puder när produkten har torkat får den att kännas som ny igen.

Skötselråd för produkter av latex

Var noggrann med att inte använda någon produkt innehållande olja på något latexplagg, detta lätt materialet att spricka och din produkt blir förstörd, tänk på att barnolja är en sådan produkt!

När du ska klä på dig plagget, talka in kroppen och insidan av plagget. När du har plagget på, tvätta av det med en fuktig trasa och spraya det sen med latex eller silikonspray så det glänser. Ren obehandlad latex har ju som bekant inte den blanka snygga yta som visas på bilderna utan är ett matt material.

Efter användning, tvätta plagget med tvål och ljummet vatten. Skölj noga och låt det torka. Talka in plagget och förvara det mörkt. För att inte få talk på andra kläder, lägg gärna plagget i en plastpåse eller liknande.
Produkttips
Dildopåse - Lila
Dildopåse - Lila
69 kr
Fleshlight Renewing Powder
Fleshlight Renewing Powder
149 kr
Leksaksrengöring 100 ml
Leksaksrengöring 100 ml
99 kr
Pjur Cult Dressing Aid 100ml
Pjur Cult Dressing Aid 100ml
199 kr
Renewing Powder
Renewing Powder
29 kr
LASTBRYGGAN ERBJUDER DIG
leverans
FRI FRAKT 1000:-
1-2 dagars leverans
diskret
100% DISKRET
Avsändare: M.Karlsson
mångfald
5000+ OLIKA
Leksaker & Filmer
klarnaaaa certifieradtrygg ehandel postnordswish
KONTAKT
Lastbryggan AB
Org nr 556654-1958
Box 355
532 24 Skara
info@lastbryggan.se 0511-189 00 (08-14)
Fakturafrågor Klarna
08-120 120 10
facebook instagram youtube