Hem > Guider > Analsexguiden
Analsex en guide för nybörjare

Analsex - En guide för nybörjare

En nybörjarguide som går på djupet med analsex och anal penetration. Här får du lära dig mer om charmen och tillfredsställelsen med det hela, samt hur du som nybörjare får en positiv första upplevelse! Först presenterar vi lite grundläggande tips för och inför analsex, sedan går vi igenom tips på såväl hygien som rengöring, produkter och glidmedel längre ned.

Allt du behöver veta om analsex (nästan)

Fördelar

En helt annan typ av orgasm! Många människor får betydligt mer intensiva orgasmer från analsex. Det finns tusentals känsliga nervtrådar i anus. En annan inbjudande del i det hela är den lite kinky tanken om att det är något tabubelagt eller någonting man kanske inte "borde" göra. Det gör det såklart ännu mer spännande och inbjudande!

Är vaginala samlag uteslutet på grund av mens, urinvägsinfektion eller kanske smärta från tidigare samlag? Då kan analsex vara den perfekta backup-planen om lusten verkligen faller på! En annan ganska självklar fördel är att risken för att bli gravid inte existerar.

Nackdelar

Det behövs planering, du kanske vill inte vill ha en analsex med din partner exempelvis om du ätit vissa typer av gasbildande mat? Ofta blir analsexet bättre om man är förberedd, kan göra rent innan och det finns tid att värma upp ordentligt. Nedan får du veta lite mer om vilka förberedelser som kan vara bra att veta innan du sätter igång. Vissa älskar det, andra gör det inte - det beror helt på personliga preferenser. Provar du det och inte gillar det, finns ingen anledning att stressa över det om du ändå inte får någon njutning.

Det är väldigt individuellt i parrelationer huruvida intresset för analsex finns, vissa gör det för att göra sin partner nöjd medan andra partners vägrar. Så länge ingen känner sig tvingad att prova på något dem inte vill göra, att båda parter är med på det så finns det egentligen ingen anledning att inte prova. En av de viktigaste punkterna är egentligen att du kommunicerar seriöst med din partner, för att få uppleva bra analsex krävs kommunikation - och då inte envägskommunikation eller tjatande från ena parten.

Innan experimenterandet börjar är det viktigt att både du och din partner går igenom om det finns något som ni vill eller absolut inte vill göra i samband med det.
Bekanta dig och bli bekväm med tanken att prata öppet om hur du känner. En annan viktig punkt är att ta det långsamt och försiktigt, det fungerar inte riktigt likadant i verkligheten som i porrfilmens värld med fullt ös. Ha en gemensam kontroll över hela situationen för att kunna uppleva nöje och inte smärta med leken.
Du kommer att tala om för din man vad han ska göra OCH vad han inte ska göra.

Glidmedelstyper

En av de viktigaste reglerna av alla vid analsex är att använda glidmedel, det är alltid nödvändigt för att det ska gå så smidigt och smärtfritt som möjligt. Alla typer av glidmedel fungerar, men är inte optimala. Nedan kommer vi beskriva de fyra vanligaste typerna av glid som används, och dess för samt nackdelar.

Vattenbaserat Glidmedel

Precis som du hör på namnet är vattenbaserat glidmedel i grunden gjort på vanligt vatten. Det kan användas vid analsex, men är inte det bästa valet. Problemet med vattenbaserat glidmedel är att det torkar ut relativt snabbt och då behöver fyllas på igen. Att behöva avbryta njutningen för mer glidmedel, för att det känns obekvämt för någon av er kan lätt förstöra den spännande atmosfären. Det fungerar om du inte har någonting annat, men är som tidigare nämnt inte det ultimata alternativet. En fördel med det vattenbaserade glidmedlet är att det är lätt att tvätta bort efteråt - med helt vanligt vatten.

På senare år har det presenterats och kommit en del vattenbaserade glidmedel på marknaden som är till för just analsex. Skillnaden mellan dessa och "vanliga" vattenbaserade glidmedel är väl egentligen att dem dels kan innehålla avslappnande tillsatser, men också att glidförmågan hos dem är betydligt mer långvarig.

Silikonbaserat Glidmedel

Silikonbaserade glidmedel är det som oftast brukar rekommenderas vid analsex. Det är kompatibelt med latexkondomer och bryter inte ned eller försämrar kondomen - snarare ökar säkerheten i samband med att friktionen minskar. Ett silikonbaserat glidmedel håller betydlig längre än ett vattenbaserat, eftersom det inte torkar ut av sig själv. Du behöver alltså inte oroa dig för att det behöver fyllas på mitt i akten. Känslan hos ett silikonbaserat glidmedel är silkeslent. Den enda nackdelen är att det kan vara svårt att få bort från sina sängkläder om du råkar spilla vid applicering.

Oljebaserat Glidmedel

Oljebaserat glidmedel är egentligen ingen storsäljare, och vi har bara ett glidmedel i vårt sortiment som är oljebaserat (Viamax Organic Glide). Känslan är lite mjukare och lenare än vattenbaserat glidmedel, och det håller precis som silikonbaserat glid i "evigheter". Den positiva sidan är att det glider länge, den negativa är att det bryter ned latexet i latexkondomer vilket får dem att gå sönder, och det lämnar även fläckar på sängkläderna som nästan är omöjliga att få bort. Sammanfattningsvis - kör du med kondom under analsexet vilket rekommenderas så använd inte oljebaserat glidmedel.

Saliv

Saliv är kanske egentligen inte någon typ av glidmedel, men ett alternativ om du inte har något och behöver en backup-plan. Fungerar vid exempelvis en snabbis och är ofarligt att använda, men försvinner/torkar upp väldigt fort.

Produkttips
EROS Anal Silicone Glide 100 ml
EROS Anal Silicone Glide 100 ml
199 kr
Fisting Anal Relax Spray 30 ml
Fisting Anal Relax Spray 30 ml
249 kr
Naturfluid Gel 100 ml
Naturfluid Gel 100 ml
149 kr
Oh Holy Mary Anal Sliding Gel 50 ml
Oh Holy Mary Anal Sliding Gel 50 ml
179 kr   149 kr!
Pjur Backdoor Anal Glide 100 ml
Pjur Backdoor Anal Glide 100 ml
229 kr
Viamax Organic Glide 70 ml
Viamax Organic Glide 70 ml
249 kr

Glidmedel - mer då?

Så här rangordnar vi de olika typerna av glidmedel som börjar med det roligaste och mest användbara glidmedlet:

1, Silikonbaserat
2, Vattenbaserat
3, Oljebaserat (om du inte använder kondom)
4, Saliv


Smaken är som baken när det kommer till vilket glidmedel som passar just dig, vi presenterar lite produkttips ovan som alla lämpar sig väl vid analsex. Vissa av dem är rena glidmedel, medans andra innehåller tillsatser som hjälper till att slappna av - vilket kan vara till nytta för den riktiga nybörjaren.

Denna del av texten är något av det viktigaste i hela analsexguiden - så hoppa inte över den!

Många tycker att analsex känns smärtsamt och obehagligt, anledningen till detta är din ringmuskel (sphincter) som finns till för att hålla analen stängd. Denna muskel fungerar helt olikt exempelvis dina muskler på armarna där du slappna av "med vilja" på någon sekund.

För ringmuskeln tar det längre tid att slappna av och låta saker passera genom den, en väldigt stark muskel men samtidigt långsam. Om du försöker stoppa in något i den (typ en penis) när den är stängd, finns inte tillräckligt med tid för att hinna låta den slappna av, och detta kommer att orsaka smärta.

Den magiska hemligheten till smärtfritt analsex är alltså att få din ringmuskel att slappna av och låta öppna sig tillräckligt för att "släppa in" någonting. Här kommer lite tips om hur du lyckas med det:

Börja med att smörja in ett finger med glidmedel, det bästa är om du försöker penetrera dig själv först med ett finger fyllt av glidmedel - för att se hur din ringmuskel reagerar på det. Har du gjort det tidigare kanske du redan har en uppfattning om hur lång tid det tar för ringmuskeln att slappna av runt fingret. Efterhand när du känner din ringmuskel bättre kan du istället låta din partner göra jobbet med uppvärmningen.

Om det känns obehagligt, håll still fingret en minut eller två och låt ringmuskeln slappna av ordentligt, när du känner dig mer avslappnad kan du stoppa in det lite djupare. Blir det för obekvämt eller rentav smärtsamt är det inte värre än att du långsamt drar ut fingret, vilar någon minut och sedan börjar om på nytt.

In och ut - När hela fingret väl är inne kan du (eller din partner) istället övergå till att sakta föra det in och ut. Det är viktigt att du som mottagare kontrollerar tempot, säg till din partner att snabba upp eller sakta ned beroende på hur det känns. När denna känsla känns naturlig, avslappnad och bekväm kan du lägga till ett finger till, väldigt långsamt och försiktigt. Var hela tiden öppen med feedback till din partner om att fortsätta, sakta ned, stanna eller sakta dra sig ur. dig. När två fingrar fungerar utan minsta obehag är du redo att prova på analsex!

Som jag skrev om tidigare finns det glidmedel med tillsatser som har bedövande/avslappnande egenskaper för din anal. Dessa fungerar hjälpande i steget vi precis gått igenom, men kan samtidigt dölja hur det egentligen känns i din kropp, om du får ett skavsår eller dylikt. Bedövande ingredienser kan även fungera irriterande mot din känsliga hud - så det bästa valet är ett rent silikonbaserat glidmedel, och då egentligen vilket som helst.

Börja liggandes på rygg

Den bästa positionen för nybörjarparet är att din partner med penis ligger på rygg, du har då hela tiden full kontroll och det är betydligt svårare för din partner att stöta in i dig - samtidigt som du enklare kontrollerar både hur djupt och snabbt han har möjlighet att stöta. Låt honom ligga still och sitt över honom i ridande position.

Smörj in både penisen och din analöppning med glidmedel, gränsla honom sedan och för den långsamt in i ditt anus. Känns det minsta obekvämt eller smärtsamt är det inte svårare än att sluta rörelsen och låta din ringmuskel slappna av kring hans penis. När du är mer avslappnad är du redo att ta honom lite djupare.

Väl inne och avslappnad kan du själv sköta penetrationen genom att röra din kropp upp och ned. En av de viktigaste "reglerna" är att hela tiden ta saker och ting långsamt. Det är aldrig för sent att sakta ned tempot och låta dig själv slappna av.

När du väl känner dig bekväm med att röra dig upp och ner på din man, kan han börja engagera sig lite mer genom att jucka penisen lite mer, samtidigt som du har kontrollen.

Detta är det enklaste och smidigaste sättet att lära sig smärtfritt analsex. Låt den verkliga leken börja...

När du känner dig varm i kläderna och börjar uppskatta känslan kan det vara dags att växla upp till lite mer avancerade tekniker och sexställningar - för att upptäcka hur djupt tillfredsställande analsex faktiskt kan vara. Visste du att du faktiskt kan få anala orgasmer vid penetration?

Sexställningar för Analsex

Som tidigare nämnt så är det bästa valet för nybörjare när mottagaren sitter ovanpå den liggande mannen. När ni är redo att ta steget längre finns så finns egentligen inga begränsningar för vilka ställningar ni kan göra, den mest populära är doggystyle, medan en "anal-specifik" sexställning är när du sitter i knäet på mannen vilket kan vara mer utmanande vid vaginal sex.

Mer avancerat och anala sexleksaker

Nu när vi har grundläggande kunskaper och börjat experimentera kan vi försöka ta njutningen till nästa nivå! Under analsex kommer din klitoris inte att stimuleras på samma sätt som vid vaginalt sex då hans kropp inte snuddar den med varje stöt. Några alternativ för samtidig klitoris-stimulans ser du nedan:

Dina händer - Du som kvinna vet bäst vilken stimulering din klitoris och du själv tycker bäst om!
Klitorisvibrator - En vibrator kan vara väldigt tillfredsställande i samband med analsex. Du får en kombination av att känna din partner i dig samtidigt som klitoris får sitt av intensiva vibrationer. Kan hjälpa dig att få riktigt intensiva orgasmer.
Produkttips
Empower Gasm Sensitizing Gel 50 ml
Empower Gasm Sensitizing Gel 50 ml
229 kr
Oh Holy Mary Vibrating Pleasure Oil
Oh Holy Mary Vibrating Pleasure Oil
229 kr   160 kr!
Oriel Rechargeable Wand
Oriel Rechargeable Wand
699 kr
Satisfyer Mini Lovely Honey
Satisfyer Mini Lovely Honey
399 kr   299 kr!
Satisfyer Pro 2 Gen 3 App Svart
Satisfyer Pro 2 Gen 3 App Svart
995 kr
Satisfyer Pro 2 Generation 2
Satisfyer Pro 2 Generation 2
699 kr   318 kr!

Rumpleksaker

Anala leksaker i kombination - precis som det finns buttplugs och analvibratorer för rumpan som man kan använda under vaginala samlag så fungerar det självklart lika bra att göra tvärtom, och ha någonting i vaginan samtidigt som analsex. Gillar du känslan av att vara uppfylld till max så kommer du älska att ha någonting både fram och bak samtidigt.

Nedan ser du några olika leksaker, analpluggar, analkulor och analvibratorer med mera som är speciellt framtagna just för användning i rumpan. Vi erbjuder även analduschar för rumpan som du kan använda innan penetration, samt även plastsprutor för att applicera glidmedel även längre in i rumpan.
Produkttips
Black Velvet Anal Beads
Black Velvet Anal Beads
299 kr
Black Velvet Rechargeable Beads
Black Velvet Rechargeable Beads
499 kr
Lube Tube 2-pack
Lube Tube 2-pack
149 kr
OhMama Plug Diamond
OhMama Plug Diamond
149 kr
Petite Bubbles Black
Petite Bubbles Black
349 kr
The Assifier
The Assifier
69 kr

När du inte längre är nybörjare

Så snart du provat analsex lite mer och "kommit in i det" kommer du att märka att din ringmuskel slappnar av snabbare, vilket gör analsexet betydligt roligare (och enklare).

Det finns även några viktiga saker att tänka på ur säkerhetssynpunkt:
Kondom - Oskyddad analsex är en riktig högrisk för att sprida sjukdomar, betydligt mer riskfyllt än vaginalt sex. En jämförelse mellan de båda är att det exempelvis är 13 gånger högre risk att smittas av HIV vid analt samlag jämfört med vaginalt. Risken är också högre för att bli smittad av "vanliga" könssjukdomar som klamydia, herpes, könsvårtor, gonorré, hepatit b och HPV (analvårtor).

Vi rekommenderar att man alltid använder kondom vid analsex. Det finns faktiskt kondomer som är avsedda just för analt bruk och som är lite tjockare i gummit än andra kondomer. Använder man bara rikligt med glidmedel så är det dock inte säkrare med extra tjocka kondomer än vanliga standard-kondomer. Tänk dock på att som vi tidigare nämnt aldrig använda oljebaserat glidmedel med kondomer gjorda av latex.

Sex i båda hålen - Om du vill byta från analen till vaginan, tänk då på att även byta kondom (eller tvätta rent penis) för att inte riskera att drabbas av bakteriell vaginos. Detsamma gäller vid byte till oralsex efter analsex, men det kanske inte är lika lätt hänt.

Tänk också på att tvätta sexleksaker som varit i rumpan, oavsett om de är tänka att användas i vaginan eller analen nästa gång. Kondomer fungerar såklart även utmärkt att använda på sexleksaker för att minimera rengöringen.

Här listar vi de populäraste kondomerna i vårt sortiment. Alla kondomer vi säljer är både säkra och uppfyller kraven, de vi tipsar om nedan är inte de som är säkrast, utan de vi säljer mest av:
Produkttips
EXS Air Thin
EXS Air Thin
6 kr
EXS Delay
EXS Delay
7 kr
EXS Extra Safe
EXS Extra Safe
6 kr
EXS Magnum
EXS Magnum
6 kr
EXS Nano Thin
EXS Nano Thin
6 kr
EXS Regular
EXS Regular
5 kr

Efteråt

Se till att ge varandra feedback efteråt för att ta reda på vad som gick rätt och fel, det gör det hela så mycket enklare och njutbart till nästa gång. Allt från positioner till vem som har kontroll, hur snabbt det går och vad som tillfredsställde dig mest under akten. Känner du att du verkligen hatade analsex och att det verkligen inte är någon för dig - framför dina åsikter på ett icke-dömande, icke-konfronterande sätt hur du känner för det. Detsamma gäller om du älskar det, se till att berätta för din partner!

Visste du förresten att kvinnor inte är de enda som kan få orgasm av analsex? Många killar kan också! Mannens högkänsliga prostatakörtel sitter i rumpan och är hos många män otroligt njutningsbar att stimulera. Tjejer har inte någon prostatakörtel.

Är du (eller din man) öppensinnad och kan vara intresserad av att stimulera prostatan? Det kan göras med fingret, en prostatamassager eller med hjälp av en strap-on (sk. pegging). Råden och tipsen i texten ovan gäller såklart oavsett om du är man eller kvinna.

Slutligen i guiden presenterar vi några produkter för stimulans av prostatan, både massagers mer och utan vibrator, samt även strap-on dildos med sele för ombytta roller:
Produkttips
First Time Pegger
First Time Pegger
499 kr
Invader Prostate Plug 3,5 tum
Invader Prostate Plug 3,5 tum
199 kr   99 kr!
Prostata Stimulator Svart
Prostata Stimulator Svart
149 kr
Realistic 7 tum Strap On
Realistic 7 tum Strap On
549 kr
Rebel Prostate Massager
Rebel Prostate Massager
999 kr
Timeless P-Spot Stimulator
Timeless P-Spot Stimulator
199 kr
LASTBRYGGAN ERBJUDER DIG
leverans
FRI FRAKT 1000:-
1-2 dagars leverans
diskret
100% DISKRET
Avsändare: M.Karlsson
mångfald
5000+ OLIKA
Leksaker & Filmer
klarnaaaa certifieradtrygg ehandel postnordswish
KONTAKT
Lastbryggan AB
Org nr 556654-1958
Box 355
532 24 Skara
info@lastbryggan.se 0511-189 00 (08-14)
Fakturafrågor Klarna
08-120 120 10
facebook instagram youtube